Haarverlies – Hoe ontstaat het en wat is de oplossing?

Als het op trends betreft haren aankomt, gaat er niets boven een volle bos haar. Hoe voller, gezonder en hoe langer de haarbos, hoe mooier. Helaas is lang niet iedereen gezegend met zo’n mooie bos lokken. Wij vertellen je wat de oorzaken kunnen zijn voor haaruitval en welke oplossingen Sweet Laserclinic in Delft hiervoor biedt!

Hoe ontstaat haaruitval?

Als mens verlies je zo’n 50 tot 120 haren per dag (ja, echt waar)! Dit is normaal en niks om je zorgen over te maken. Omdat er telkens weer nieuwe haren groeien, valt dit niet op. Je kunt dus haaruitval ervaren zonder kaal of kaler te worden. Veel vrouwen ervaren bijvoorbeeld extra veel haaruitval tijdens of na hun zwangerschap/borstvoedingsperiode. Als je dan meer haar verliest dan er dagelijks bijgroeit zul je dit zien doordat je haarbos minder vol wordt. Bij de ‘mannelijke’ vorm van haaruitval, begint de kaalheid meestal rond de slapen en de kruin.

Wat zijn de oorzaken van haartuival?

• Ouderdom: je verliest haren volgens een bepaald patroon (alopecia androgenetica). Deze vorm van haarverlies komt vaker bij mannen dan bij vrouwen voor en kan erfelijk zijn.

• Lage weerstand: Wanneer je last hebt van een lage weerstand, kun je haaruitval ervaren op willekeurige plekken op je hoofd. Dit komt meestal voor bij een structureel lagere weerstand. Maar ook wanneer je hormonen uit balans zijn kan haaruitval een rol spelen.

• Alopecia areata: je krijgt plotseling één of meerdere kale plekken. Meestal is dit op de hoofdhuid, maar het kan ook voorkomen op de wenkbrauwen of op andere plekken in het gezicht.

• Diffuse haaruitval: je verliest meer haren dan normaal en krijgt een dunnere haarbos. Dit kan komen door bijvoorbeeld: stress, koorts, ijzertekort, ondergewicht, een bevalling of door een operatie of medicijngebruik. Ook een schildklierziekte kan hier een oorzaak van zijn.

• Kapsels en hoofdbedekking: Als er teveel kracht op de haren staat, bijvoorbeeld door: een strakke knot, een vlecht, haarspelden, hair-extensions of een hoofddoek/tulband kan dit de haren afbreken.

Het behandelen van haaruitval

Haarverlies is niet iets waar je je direct druk om hoeft te maken. Wanneer je merkt dat je meer haren verliest dan dat je zou wensen, kun je altijd contact met ons opnemen om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Bij Sweet laserclinic bieden wij twee soorten behandelingen om jouw haar de boost te geven die het nodig heeft.

XL HAIR

XL Hair® is een hairbooster (CE Class III injectable) die haarfollikels lokaal voedt en (re)activeert. XL Hair® is geïndiceerd bij niet-verlittekende vormen van alopecia (zoals alopecia androgenetica en alopecia areata). Bij deze vormen van alopecia is XL Hair® veelal succesvol zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaak is, zoals onderliggend lijden en/of medicijngebruik. XL Hair® stopt de actieve haaruitval binnen 3 maanden en stimuleert nieuwe haargroei.

XL Hair® is geschikt voor mannen en vrouwen mits de indicatie goed gesteld wordt en het behandelprotocol strikt wordt aangehouden. De indicaties die wij kunnen verhelpen met de XL HAIR behandeling:

  • Beginnende haaruitval
  • Dunner wordend haar
  • stimuleren van de haargroei
  • Verbeteren van de kwaliteit van het haar
  • Alopecia Androgenetica (mannelijk type kaalheid)
  • Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)
  • Andere, niet verlittekende vormen van haaruitval
  • Er moeten nog haarfollikels aanwezig zijn

Het aantal behandeling is per persoon verschillend, maar voor mannen is er meestal een kuur van (minimaal) 6 behandelingen nodig en voor vrouwen (minimaal) 8, met een interval van 1-2 weken. Lees alles over de XL Hair behandeling bij Sweet Laserclinic.

CARBOXYTHERAPIE

Carboxy is een vorm van zuurstoftherapie waarbij er via de huid door middel van injectables koolstofdioxide (Co2) wordt toegediend. Door de verbeterde bloedcirculatie en de verhoogde zuurstoftoevoer worden de haarfollikels gestimuleerd om te groeien; nieuwe haargroei wordt geactiveerd en de haarwortels worden versterkt om haaruitval te voorkomen.
Om deze effecten te bereiken, wordt het met fijne naaldjes in de hoofdhuid geïnjecteerd.

Hoeveel Carboxy behandelingen heb ik nodig om haartuival te bestrijden?

Je hebt ongeveer 6 tot 10 behandelingen met een interval van 2 weken nodig voor een optimaal resultaat. Een behandeling duurt slechts 20 minuten, dus je bent er niet veel tijd aan kwijt. Leesalles over de Carboxy behandeling bij Sweet Laserclinic.