Ingegroeide haartjes en scheerbultjes

WAT ZIJN INGEGROEIDE HAARTJES EN SCHEERBULTJES?

Ingegroeide haartjes, ookwel scheerirritatie of scheerbultjes genoemd, zijn kleine ontstekingen onder de huid die ontstaan wanneer een haartje terug de huid in groeit. Wanneer dit gebeurt veroorzaakt het ingegroeide haartje een ontsteking en vormt zich een bultje of puistje rondom de haar. De medische term hiervoor is: pseudofolliculitus. Ingegroeide haartjes zijn niet ernstig maar kunnen wel storend zijn.

Mensen met gekruld (lichaams)haar hebben hier vaak meer last van dan mensen met recht groeiend haar. Dit komt doordat de gekrulde haartjes sneller de verkeerde kant op groeien en dus in de huid terug groeien. Zo ongeveer 60% van de Afro-caribbean mensen heeft hier last van terwijl dit bij mensen met een lichte huid maar 5% is.

HOE ONTSTAAN INGEGROEIDE HAARTJES EN SCHEERBULTJES?

Ingegroeide haren ontstaan doordat een haartje opgesloten raakt na het scheren of epileren. Zodra jij het haartje verwijderd, staat de huid onder spanning. Wanneer je aan het scheren bent of aan het epileren, dan ontstaat er aan het einde van het haartje een scherp puntje. Dat scherpe puntje gaat in de wand van het haarzakje prikken en blokkeert daardoor de uitgang van het haarzakje. Hierdoor groeit het haartje in de huid en zoekt het een weg om toch te blijven groeien onder de huid. Dit komt voornamelijk voor op plekken waar de haartjes wat dikker zijn, zoals bij de schaamstreek, oksels en op de benen.

KAN IK EEN INGEGROEID HAARTJE ZELF VERWIJDEREN?

Vaak is het enorm verleidelijk om een puistje of bultje, dat is ontstaan door een ingegroeide haar zelf uit te knijpen en te verwijderen, maar doe dit niet! Het is een bultje dat erg kan irriteren, pijnlijk is en ontstoken is. Wanneer je die uit gaat knijpen kan je de huid beschadigen en kun je een litteken veroorzaken.

Het beste is om bij ons langs te komen in de kliniek en hier kunnen wij jou helpen, zodat je voorgoed af bent van deze vervelende ingegroeide haartjes. Je kunt een vrijblijvende intake bij ons boeken, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Afspraak maken  

HOE KAN IK INGEGROEIDE HAARTJES EN SCHEERBULTJES VOORKOMEN?

Een laserbehandeling bij Sweetlaser Clinic is dé oplossing! Door je haren te laten laseren met een laserbehandeling, ben je na een paar behandelingen voorgoed vrij van ongewenste haartjes en scheerbultjes/irritaties! Dit is de meest effectieve methode om voorgoed van scheerbultjes verlost te zijn. Wij zijn de eerste in Nederland die werken met de Gentle Max Pro Plus Laser. Deze laser biedt het meeste comfort tijdens een behandeling en je hebt minder behandelingen nodig. Dankzij de kopgrootte van deze laser zijn er minder behandelingen nodig en door de 2ms pulse kunnen wij de kleinste en dunste haartjes verwijderen. Deze laserbehandeling biedt dus naast een verbluffend resultaat, ook nog het meeste comfort.

KLAAR MET DIE INGEGROEIDE HAARTJES?

Ben je klaar met die ingegroeide haartjes en scheerbultjes? Dan is laserontharing bij Sweet Laserclinic DE uitkomst voor jou! Tijdens een laserbehandeling wordt het haarzakje vernietigd, waardoor er geen nieuwe haartjes meer kunnen groeien.

Het kan zijn dat er na een paar behandelingen alsnog haartjes terug groeien. Deze haartjes zijn dan wel al dunner en lichter. Dit komt doordat het per persoon verschilt hoeveel behandelingen je nodig hebt. De één heeft dikkere haartjes dan de ander en daarom heb jij misschien wel meer behandelingen nodig of juist minder. Over het algemeen zal je tussen de 6 á 8 behandelingen nodig hebben. Tijdens een intakegesprek zal er gekeken worden naar hoeveel afspraken jij ongeveer nodig hebt, zodat je een indicatie hebt.

SOORTEN LASERBEHANDELING BIJ SWEET LASER IN DELFT BIJ

Bij Sweet Laserclinic hebben wij 2 soorten behandelingen. Laserontharing met de Gentle Max Pro Plus en laserontharing met de SHR Diode laser.

De Gentle Max Pro Plus is de allernieuwste en beste laser wat betreft lichaamsontharing. Deze laser zorgt voor een nagenoeg pijnloze ontharing, waarmee zelfs de kleinste en dunste haartjes gelaserd kunnen worden. De laser kan een nog breder stuk huid behandelen en zorgt voor meer comfort tijdens de behandeling. Het effect is hierdoor groter waardoor er ook minder behandelingen nodig zijn. Nog steeds is dit wel per persoon verschillend. Je zal ongeveer 6 á 8 behandelingen nodig hebben, dit zal wel nog steeds verschillen per persoon.

Ook maken wij gebruik van de SHR Diode laser. Deze laser zorgt voor ontharing waarmee je ingegroeide haartjes verleden tijd zijn. Het is één van de meest geavanceerde lasertechniek op het gebied van ontharing. Deze behandeling is mogelijk voor ieder huidtype. Of het nou een lichte huid of getinte huid is, lichte of donkere haartjes, het kan allemaal bij Sweet Laserclinic. De laserkop en verkoelende gel zorgen in combinatie met onze behandelwijze voor een pijnloze behandeling. Voor deze behandeling zal je ongeveer 8 á 10 behandelingen nodig hebben, dit verschilt wel per persoon.

Wil jij ook af van die vervelende ingegroeide haartjes? Maak dan nu een afspraak bij Sweet Laserclinic voor een intake!

+ Wanneer je 4 behandelingen in één keer betaald, krijg je de 5e behandeling GRATIS!