Acne

Acne: oorzaken en behandeling

Acne is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode puistjes, witte kopjes en mee-eters. Meestal vanwege ontstoken of geïnfecteerde talgklieren die op het gezicht aanwezig zijn. Het is niet alleen een probleem bij tieners, ook op oudere leeftijd kan je hier nog last van hebben. In feite zien dermatologen tegenwoordig meer gevallen van volwassen acne dan in voorgaande decennia. Sommige volwassenen ontwikkelen acne zelfs voor het eerst op latere leeftijd, andere hebben hier al hun hele leven last van. Hoe dan ook; acne kan je heel onzeker maken en zorgen voor (blijvende) littekens. Lees in onze nieuwe blog wat acne precies is en wat je ertegen kunt doen.

Wat veroorzaakt acne?

Acne kan niet-inflammatoire of inflammatoire zijn. Subtypen van acne binnen deze twee categorieën omvatten witte kopjes, mee-eters, papels, knobbeltjes, puisten en cysten. De vier factoren die direct bijdragen aan acne zijn: overtollige talg(vet) productie, poriën die verstopt raken door opgehoopte dode huidcellen, bacteriën en ontstekingen. Er zijn ook enkele indirecte factoren die de bovengenoemde directe factoren beïnvloeden, waaronder:

  •   Hormonen, stress en de menstruatiecyclus bij vrouwen, die allemaal de talgproductie kunnen beïnvloeden haar producten,
  •   Huidverzorgingsproducten en make-up, die poriën kunnen verstoppen.
  •   Voedsel dat voor bepaalde ontstekingen in het lichaam kanveroorzaken.
    Sommige medicijnen, waaronder corticosteroïden, anabole steroïden en lithium, kunnen ook acne veroorzaken. Sweet laserclinici biedt de meest geavanceerde acnebehandeling. De basis van Sweet Laserclinic ligt bij het intakegesprek die je houdt tijdens het bezoek aan de salon. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen betreffende je huid besproken. Daarna verricht de specialist een huidanalyse. Naar aanleiding hiervan ontvang je een advies over welke behandeling(en) en producten voor jou huid het beste zijn. Hierdoor zal de acne snel afnemen.
  • DÉCAAR Algen peeling

De Algen peeling is zeer geschikt om toe te passen tijdens de eerste fase van acne. Deze fase wordt gediagnosticeerd wanneer de huid overmatig vet is, je last hebt van verstopte poriën, comedonen, papels en pustels. De biologische Algen peeling bevat ingrediënten zoals algen, perfluorcarbon en kruiden. De microvezels van de peelingpoeder dringen de huid binnen. Ze veroorzaken een stimulatie in de bloedcirculatie en productie van nieuwe cellen. Het resultaat hiervan is dat de talgproductie in evenwicht wordt gebracht. Daardoor kan de acne tijdig worden gestopt. Je hebt minder last van een vettige glans, onzuiverheden en de huid ziet er egaal en gezond uit.

Deep Phyto peeling

Voor ernstigere acne (2e en 3e fase), met besmette papels, puistjes, knobbeltjes en kleine cyste, wordt de Deep Phyto Peeling aanbevolen. Wij raden specifiek deze behandeling aan, omdat het snel het huidoppervlak kan binnendringen. Het gaat effectief de vorming van bacteriën tegen (ook wel de P-bacterie genoemd). Daarnaast wordt de huidbarrière versterkt, waardoor deze minder snel vatbaar is voor externe schadelijke invloeden en het ontstaan van onzuiverheden.

Vergroot het resultaat van jouw behandelingen, door ook de thuisverzorgingsproducten te gebruiken. Onderzoek toont aan dat er 70% meer resultaten worden behaald wanneer de producten aansluiten op de behandeling. Daarnaast kunnen er bij de algen peeling zowel als bij de deep phyto peel behandelingen ongewenste situaties onstaan, door andere producten te gebruiken dan die van DÉCAAR.