Dermamelan

Dermamelan behandeling bij Sweet Laserclinic

De Dermamelan-behandeling is dé pigmentatie behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken bij alle huidtypes. Zowel verkleuringen op de lichte als op de donkere huid kunnen met deze depigmentatie behandeling verholpen worden.
 
Er kunnen verschillende oorzaken zijn die hyperpigmentatie veroorzaken zoals huidveroudering, hormonale anticonceptie, zwangerschap, de menopauze, zonschade door de zon of zonnebank of hyperpigmentatie bij acne. Hiernaast zijn er nog meer triggers die voor hyperpigmentatie zorgen, waar men niet bewust van is. Denk hierbij aan, langere periode harsen, wrijvingen, lange uren achter de computer/ipad/telefoon, producten die chemicalen bevatten etc.
 
Dermamelan is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van melasme. Dermamelan is 30% sterker dan een Cosmelan behandeling. Het masker van de Dermamelan zorgt voor direct zichtbare resultaten en zal pigmentatie vervagen. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en ontvet. Vervolgens wordt het Dermamelan 1 masker op de huid aangebracht. Afhankelijk van de huidtype dient het masker 8-12 uur in te werken. 

Na het aanbrengen van het masker ga je naar huis. Het masker dient na de inwerktijd thuis verwijderd te worden met water. Na 48 uur begin je met de thuis behandeling met de Dermamelan 2 creme voor gedurende 6 tot 12 maanden. Wij verwachten je na 2 weken en na 4 weken op controle, afhankelijk van de ernst van de pigment en de huidreactie wordt de Dermamelan masker nogmaals aangebracht voor een tijdsduur van 8-12 uur. 

Waar moet je op letten voor - en na de behandeling?

  • Wij raden ten zeerste af om gedurende de behandelperiode van 6 tot 12 maanden zongedrag te vertonen.
  • Gedurende 6 maanden is het verplicht  om de Cosmelan producten volgens de aanwijzingen te gebruiken. Als dit niet wordt nageleefd is er een verhoogd risico op het ontstaan van hyperpigmentatie.
  • Het is belangrijk om meerdere keren per dag een goede zonnebescherming te gebruiken met minimaal SPF 50. Als dit  advies niet wordt opgevolgd, is er een hoger risico op geblokte depigmentatie & pigmentverschuiving. 
  • De huid zal gedurende eerste 4 weken droog, schilferig zijn en kan  branderig aanvoelen. 
  • Een bezoek aan zwembad, sauna of stoomcabine is gedurende eerste 3 maanden afgeraden.
 

Na hoeveel behandelingen zie je resultaat?

De eerste verbeteringen en veranderingen vinden in de eerste 4 weken al plaats, dat betekent dat je al heel snel resultaat ziet. Echter moet de behandeling voortgezet worden voor gedurende minimaal 6 tot maximaal 12 maanden afhankelijk van de ernst van je huidprobleem. 

Na 6 maanden is je huid volledig hersteld en kan je eventueel andere behandelingen toepassen als nabehandeling.

Er vind gemiddeld pigmentreductie plaats van 90%. Echter varieert het resultaat per persoon en per huidtype.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan plannen?

Bij een eerste bezoek aan ons plannen wij altijd een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek worden alle wensen en verwachtingen besproken, evenals een Huidscan. Naar aanleiding van alle informatie en in overleg met jou stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan op.

Tijdens en na elke behandeling is er altijd ruimte om vragen te stellen. Gedurende de behandelperiode blijven we je persoonlijke adviezen geven, zullen resultaten gemeten worden en evalueren we samen de voortgang van de behandelingen.