Intense Pulsed Light ( IPL )

Intense Pulsed Light (IPL) bij Sweet Laserclinic in Delft

Intense Pulsed Light ( IPL ) is geschikt voor het verwijderen en verminderen van:

• Pigmentatie / ouderdomsvlekken
• Couperose / rosacea
• Acne
• Striae
• Spider naevus
• Huidverstrakking

Geschikt voor: Huid behandelingen van lichte huidtypes
Hoeveel behandelingen: Er zijn gemiddeld drie behandelingen nodig
Herstelperiode: Gemiddeld 1 week

Effectieve behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken, couperose, rosacea & acne

Deze effectieve methode zorgt ervoor dat de oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huid kleuringen worden verwijderd of verminderd. Ook is de IPL behandeling erg effectief voor het verwijderen van pigmentvlekken of zonnevlekken. Na de behandeling is de huid vaak wat roder en dikker dan normaal. Dit zal binnen één of twee dagen wegtrekken. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Tussen deze drie behandelingen zitten zo’n 2 tot 6 weken.

Wat is een IPL behandeling en hoe werkt het

 
 
IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een niet-ingrijpend huidbehandeling waarbij intense flitsen van licht worden gebruikt om verschillende huidtproblemen te behandelen. Denk hierbij aan pigmentvlekken, rosacea en strakke.
Bij een IPL-behandeling voor roodheid en pigment wordt het licht geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaten of melasma waardoor de bloedvaten en pigmentcellen verwarmt en vernauwd worden. 
Dit kan helpen bij het verminderen van roodheid en zichtbare bloedvaten veroorzaakt door aandoeningen zoals rosacea. Tegenlijkertijd kan de productie van collageen stimuleren, wat kan bijdragen aan een gezonder en agaler uit. 

Waar moet ik rekening mee houden bij een IPL behandeling

Bij IPL – behandelingen voor roodheid en pigmentatie problemen moet je rekening houden met een paar belangrijke zaken.
 
  • – Huidgevoeligheid: Sommige mensen kunnen na de behandeling last krijgen van roodheid, zwelling of lichte irritatie.
  • – De huid mag niet zonverbrand zijn. Zorg ervoor dat je 4 weken voor de behandeling niet onder de zon bent geweest of zonnebank.
 

Waar is IPL geschikt voor?

IPL  is geschikt voor verschillende huidproblemen waaronder:

  • – Pigment problemen: IPL kan het verminderen van pigmentatie problemen zoals zonnevlekken, ouderdomsvlekken, sproeten, melasma, waaronder de huid een egaler teint krijgt.
  • – Rosacea en vaatproblemen: IPL kan roodheid, blozen en zichtbare bloedvaten veroorzaakt door rosacea of andere vaatproblemen verminderen.
  • – Huidverstrakking: IPL kan helpen bij het stimuleren van de collageen productie, waaronder de huid steviger, gladder en jeudiger kan lijken.
 

Wat zijn de voordelen bij een IPL behandeling

 
Enkele voordelen van een IPL-behandelingen zijn:
 
1. verbetering va huidtextuur: IPL kan helpen bij het verminderen va pigmentvlekken, zonneschade, roodheid en fijne lijntjes waardoor de huid een egalere en jonger uitziende teint krijgt.
2. Vermindering van roodheid: IPL is effectief bij het verminderen van roodheid veroorzaakt door aandoeningen zoals rosacea. Door de bloedvaten te verwarmen en te vernauwen kan IPL helpen bij het verminderen van zichtbare bloedvaten en het kalmeren van ontstoken huid.
3. Langdurige resultaten: Bij regelmatige IPL-behandelingen kunnen langdurige resultaten worden bereikt en verbeterde huidconditie.
4. Snelle behandeling: IPL – behandelingen kunnen relatief snel worden uitgevoerd, afhankelijk van het te behandelen gebied.
 

Nazorg bij een IPL behandeling

  1. Zonbescherming: Bescherm het behandelde gebied tegen direct zonlicht door zonnebrandcrime met een hoge SPF te gebruiken. Bloodstelling aan de zon kan pigmentverandering veroorzaken.
  2. Vermijd warmtebronnen: Vermijd warme douches, sauna’s stoombaden, hete Aden en sporten gedurende minstens 48 uur na de behandeling. Dit omdat hitte het herstelproces kan vertragen.
  3. Gedurende minstens 48 uur na de behandeling wordt geadviseerd om irriterende en afsluitende producten te vermijden op het behandelde gebied. 
  4. Indien u jeuk of irritatie ervaart na de behandeling, wordt het afgeraden om te krabben om korstvorming te voorkomen. Het aanbrengen van bijvoorbeeld aloe vera is echter wel toegestaan om de huid te kalmeren. 

 

Hoeveel Behandelingen zijn er nodig?

Na de behandeling is de huid vaak wat rood en dikker dan normaal. Dit zal binnen een of twee dagen wegtrekken. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Tussen deze drie behandelingen zitten zo’n 2 tot 6 weken tussen.

 

Wil je een persoonlijk consult met een huidscan?

Boek dan eenvoudig een consult en wij verwelkomen je graag in onze kliniek.