Striae en littekens

Striae en littekens behandelingen d.m.v. huidtherapie bij Sweet Laserclinic in Delft

Wat zijn striae en littekens?

Striae zijn strepen over delen van het lichaam die ontstaan door snelle gewichtstoename. De kans is groot dat deze huidstriemen tijdens of na je zwangerschap ontstaan. De groeispurt in je puberteit kan ook striae veroorzaken, dit komt omdat de huid in een korte periode opgerekt wordt. 

Littekens uitten op verschillende manieren, zoals door bultjes, deukjes, verkleuringen of een verharding. Dit is afhankelijk van hoe groot of diep de wond is geweest. Ze ontstaan door beschadiging van de diepe huidlaag. Na de beschadiging begint de huidherstelling, vervolgens laat deze een litteken achter. Littekens en striae kunnen een doorn in het oog zijn en je erg onzeker maken.

Wij, de professionals van Sweet Laserclinic, helpen je graag met goede behandelingen en advies, zodat jij weer een egale huid krijgt en schaamteloos door het leven kan!

Welke soorten striae zijn er?

In onderzoeken naar behandelingen bij striae wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten striae; striae rubra (rode striae) en striae alba (witte striae). Striae rubra zijn rood en hebben een grillig uiterlijk.

Vaak start de klacht met rode striae. Witte striae is een verouderde vorm van striae. Dat betekent dus dat de striemen al enige tijd op je lichaam te vinden zijn.

Wat kun je doen tegen striae en Littekens?

Vaak kan je zelf weinig doen tegen striae en littekens. De huid soepel houden kan helpen tegen een trekkerig gevoel. 

Welke verschillende littekens zijn er?

Afhankelijk van het trauma en de locatie zal een bultje, deukje, verharding of verkleuring ontstaan. Littekens kunnen ook  door verbranding of door krabben aan de huid ontstaan.

Striae en littekens behandelen bij Sweet Laser Clinic in Delft

Wij begrijpen dat je huid een erg belangrijk onderdeel is van je uiterlijk en vaak dus voor je zelfvertrouwen. We gaan daarom altijd samen met jou een traject bepalen, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

We starten met een intake en huidscan. Met de Observ maken wij beelden van jouw huid en daarnaast stellen wij een aantal vragen. Zo krijgen we een goed beeld van je huidconditie.

Vervolgens bespreken we met jou welke behandelingen we gaan inzetten om striae en littekens te bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van microneedling en LPG ender mologie. We zullen met jou bespreken welke van deze behandelingen voor jouw huid geschikt en effectief zijn.

Wil je weten welke behandeling voor jou het beste werkt? Plan dan een intake gesprek in bij één van onze huidprofessionals, zodat wij je kunnen helpen en adviseren!

Behandelingen voor Striae

Lpg Endermologie

Lpg Endermologie

Lees meer

Microneedling

Microneedling

Lees meer

Skin Booster

Skinbooster

Lees meer

Wij helpen jou graag!

Wil je weten hoe jij jouw dagelijkse verzorgen het beste kunt uitvoeren en welke producten je hiervoor kunt gebruiken? Plan dan een intake gesprek en huidscan bij één van onze huidprofessionals, zodat wij je kunnen helpen en adviseren!