Schimmelnagels behandelen

Bij Sweet Laserclinic helpen we je graag aan goed verzorgde handen en voeten én dus ook met je nagels. 

Wat is een schimmelnagel en hoe herken je dit?

Een schimmelnagel is een geïnfecteerde nagel die je herkent aan de verkleuringen. Deze verkleuringen kunnen geel, groen, wit of donker van kleur zijn. Meestal is de nagel verdikt en kan deze afbrokkelen in een verder stadium. Als de nagel verdikt is hoeft dit niet altijd te betekenen dat het gaat om een schimmelnagel. Een verdikking kan namelijk ook ontstaan door ouderdom, slechte circulatie of het dragen van te krappe schoenen. Bij klachten van een schimmelnagel moet je voor op de verkleuring letten.

In de meeste gevallen wordt een schimmelnagel veroorzaakt door een huidschimmel die leeft op je voeten. Het begint bij een besmetting van de huid die uiteindelijk de nagel besmet en zorgt voor de verkleuring. Dit gebeurt alleen niet zomaar, dit gebeurt pas wanneer er een lichte beschadiging is opgelopen door bijvoorbeeld lopen.

Je kan een schimmelnagel overal oplopen. In de meeste gevallen gebeurt het wel meer bij mensen die veel sporten, zwemmen, lopen of in sauna’s komen. Deze schimmels kunnen ten alle tijden blijven hangen in je schoenen of sokken. Daarom wordt het je aangeraden tijdens het behandeltraject schimmelpoeder te gebruiken in je sokken en schoenen.

Wanneer je bij ons komt met klachten, kijken wij eerst of het daadwerkelijk gaat om een voetschimmel. Vaak wordt een voetschimmel niet zelf herkend, omdat de schimmel zelf geen klachten geeft. Wij controleren de nagel op de bijbehorende symptomen en kijken of het inderdaad een schimmel is.

Schimmelnagels behandelen bij Sweet Laserclinic

Door het gebruik van een laser kunnen wij schimmelnagels behandelen. In de meeste gevallen heeft het behandelen met een laser tot wel 90% zeker een positief effect. De meeste crèmes en poeders komen niet op de plekken waar nodig en een laser kan dat wel. Met een laser kunnen we de nagelriemen en het nagelbed behandelen en worden zo de schimmels gedood.

De laser warmt op tot 45 graden en dood daarmee de celwanden van de schimmels. Om het gewenste resultaat te behalen raden wij aan minimaal 3 behandelingen te doen met de laser zodat zeker is dat de schimmel weg is. Voorafgaand vindt er een intakegesprek plaats waarbij ook besproken wordt hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn voor het behalen van het gewenste effect.

Let op: Verwijder voorafgaand nagellak, neem schone sokken mee en vijl je nagels dun (dit is alleen nodig bij verdikkingen van de nagels.

Nazorg bij schimmelnagels

Het is slim om je na de behandeling aan een paar adviezen te houden;

  • Gooi oude nagellak potjes weg om herbesmetting te voorkomen.
  • Smeer 2x per dag met miconazol crème, in combinatie met de behandelingen werkt dit erg effectief.
  • Doordat er in je schoenen ook schimmels kunnen blijven zitten is het handig als je 1x per week miconazol poeder in je schoenen strooit om te zorgen dat ook daar de schimmels weg zullen gaan.
  • Houd de nagels kort zodat de schimmels geen kans meer krijgen om terug te komen.
  • Gebruik de Footlogix Anti-Fungal Toe Tincture Spray

Shop producten

De producten van Footlogix bieden oplossingen voor diverse indicaties met betrekking tot de voeten.