OedeemTHERAPIE

Wat is Oedeem?

Oedeem, ook wel bekend als zwelling, is een medische aandoening gekenmerkt door een abnormale ophoping van vocht in de interstitiële ruimtes van de weefsels van het lichaam. Interstitiële ruimtes zijn de ruimtes tussen de cellen in het lichaam. Deze overmatige ophoping van vocht kan ervoor zorgen dat aangetaste lichaamsdelen opzwellen, wat kan leiden tot ongemak en verminderde functie. 

Hoe ontstaat het?

Oedeem kan om verschillende redenen optreden en kan zich lokaal manifesteren op een specifiek gebied of grotere delen van het lichaam aantasten. Enkele veelvoorkomende oorzaken van oedeem zijn onder andere: 

Ontsteking: Ontsteking als gevolg van letsel of infectie kan leiden tot lokale oedeem als onderdeel van de natuurlijke reactie van het lichaam op letsel.

Vochtretentie: Aandoeningen zoals hartfalen, nierziekte en leverziekte kunnen leiden tot vochtretentie, wat leidt tot gegeneraliseerd oedeem door het hele lichaam.

Lymfatische problemen: Problemen met het lymfestelsel, zoals lymfoedeem, kunnen leiden tot de ophoping van lymfevloeistof en plaatselijke zwelling veroorzaken.

Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals bepaalde antihypertensiva of steroïden, kunnen als bijwerking vochtretentie en oedeem veroorzaken.

• Veneuze insufficiëntie: Aandoeningen aan de aderen die de juiste bloedstroom verstoren, kunnen leiden tot oedeem, vooral in de onderste ledematen.

• Allergische reacties: Allergische reacties kunnen plaatselijke zwelling veroorzaken, zoals netelroos of angio-oedeem.

Heb jij last van:

• vermoeide, zware benen
• vocht in je benen of armen
• krampen
• rusteloze benen
• spataders
• pijnlijke benen

Of ben je net geopereerd en houd je vocht vast? Dan kunnen wij je helpen! 

SOORTEN OEDEEM

Veneus oedeem

Veneus oedeem komt het meeste voor. Wanneer de kleppen in de aderen niet meer goed sluiten wordt het bloed niet goed afgevoerd naar het hart. Het bloed blijft ‘staan’ in de benen, waardoor vocht ontstaat in de benen. 

Lymfoedeem

Lymfoedeem is vocht dat ontstaat na een operatie, een trauma of bestraling, maar het kan ook een aangeboren aandoening zijn of een symptoom van een lichamelijke aandoening. 

Lipoedeem

Deze vorm van oedeem heeft eigenlijk een verkeerde benaming omdat het in eerste instantie niet gaat om een vochtophoping, maar een abnormale ophoping van vetcellen. Dit kan klachten geven als pijn in de benen of armen en het snel ontstaan van blauwe plekken. In een later stadium kan er wel vocht ontwikkelen waardoor er een combinatie van lipoedeem met lymf- of veneus oedeem ontstaat. 

DE BEHANDELING OM HET OP TE LOSSEN:

OEDEEMTHERAPIE D.M.V. LPG ENDERMOLOGIE

Het doeltreffende en natuurlijke anti-aging schoonheidsritueel. De behandeling maakt gebruik van een uniek apparaat dat zachte rol- en zuigbewegingen combineert om de huid en het onderliggende weefsel te stimuleren. Door gecontroleerde en nauwkeurige bewegingen worden de huidlagen gestimuleerd, wat de bloedcirculatie verbetert en de lymfedrainage stimuleert. Dit is bijzonder effectief bij gebieden die gevoelig zijn voor vochtophoping en cellulite, zoals de dijen, billen, buik en armen.