Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei behandelingen bij Sweet Laserclinic in Delft

Wat zijn de kenmerken van ongewenste haargroei?

De naam zegt het eigenlijk al, maar ongewenste haargroei is overmatig haargroei in het gezicht of elders op het lichaam. Het kan zijn dat de plek van de haargoei niet gewenst is, maar het kan ook liggen aan de hoeveelheid haar.

Bij vrouwen zijn de plekken waar haargroei een last kan zijn vaak op de kin, bij de bovenlip, op de borst, buik, bikinilijn en op de billen. Mannen kunnen hier ook last van hebben. Ze kunnen onzekerheid voelen over haargroei op de nek, schouders en de rug. Ongewenst haargroei verwijder je het liefst definitief, niet met een scheerapparaat waarbij de haartjes snel terug groeien en ingegroeide haren kunnen ontstaan. Overbeharing kan voor schaamte en onzekerheid zorgen, gelukkig biedt de nieuwste technologie een oplossing!

Bij Sweet Laserclinic vinden wij het belangrijk dat jij weer lekker in je vel gaat zitten, daarom nemen we je onzekerheden weg door de ongewenste haren pijnloos en langdurig te verwijderen! Onze professionals nemen je stap voor stap mee in de behandelingen en geven je uitgebreid advies.

Hoe ontstaat ongewenst haargroei?

Ongewenste haargroei heeft met je aanleg te maken. Wanneer je familie hier veel last van heeft is de kans groot dat jij dit ook ontwikkelt. Haargroei is ook afhankelijk van hormonale omstandigheden. Deze ongewenste haargroei in het gezicht kan ontstaan tijdens de puberteit, zwangerschap of de overgang. 

Een andere oorzaak van een mannelijk haargroei-patroon bij vrouwen is PCOS. De hormonen worden hierbij verstoord door cystes op de eierstokken. Vaak is ongewenst haargroei niet het enige probleem bij PCOS. Je kunt hierbij bijvoorbeeld ook last hebben van acne, onregelmatige cyclus en moeilijk zwanger kunnen raken. 

Behalve aanleg en hormonen, kan medicatie ook invloed hebben op de hoeveelheid haar. Helaas is er geen middel dat ervoor zorgt dat ongewenst haar stopt met groeien. Toch zijn er genoeg andere manieren om de haren langdurig te laten verdwijnen. De professionals bespreken graag de verschillende mogelijkheden met je door. Wij hebben de oplossing voor jou en je kunnen je door middel van laser behandelingen veilig van je ongewenste haargroei afhelpen! Bekijk de behandelingen.

Welke soorten ongewenst haargroei zijn er?

Je kunt de vormen van overmatig haargroei onderverdelen in twee groepen. De eerste groep is hypertrichose, bij deze vorm neemt de haargroei op bepaalde plekken van het lichaam toe. Deze plekken hebben van nature al haargroei. Alleen is de toename meer dan gewenst. 

Haren op plekken waar deze niet horen, noemen we hirsutisme. Bij vrouwen ontstaan er haren die een mannelijk groeipatroon laat zien. De plekken waar normaal gesproken donshaar groeit, vullen zich nu met donkere, dikkere haren. Bij vrouwen komt dit voor boven de lip, op de kin, wangen, hals, borst en rond de tepels. Ook op de buik en rond de lies kunnen deze ongewenste haren groeien. 

Een enkele persoon heeft te maken met hypertrichose en hirsutisme, maar de vormen komen bijna nooit tegelijkertijd voor. Bij Sweet Laserclinic zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei. In beide gevallen kunnen wij je zo snel mogelijk verlossen van overbeharing!

Wat kun je doen tegen ongewenste haargroei?

De haren laten laseren is de beste oplossing tegen ongewenste haargroei. Wanneer je de haren laat laseren groeien de haren niet meer terug en heb je niet langer last van ingegroeide haren. Het definitief verwijderen van de haren is niet alleen bedoeld voor vrouwen, steeds vaker kiezen mannen hier ook voor. 

Wij werken met veilige lasers en maken gebruik van de nieuwste technieken om te ontharen. Je tijd verdoen aan scheren, waxen of epileren is niet meer nodig.  Wij zijn professionals en hebben alles al een keer gezien. We zorgen dat je op je gemak bent en je welkom voelt. Maak gerust een afspraak voor een intake, dan gaan we samen aan de slag.

Ongewenste haargroei behandelen bij Sweet Laser Clinic in Delft

Wij begrijpen dat haargroei op ongewenste plekken je zelfvertrouwen kan beschadigen. We gaan daarom altijd samen met jou een traject bepalen, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

De SHR Laser en de Diode laser zijn de meest geavanceerde lasertechniek op het gebied van ontharen. Het zorgt voor een effectieve ontharing en maakt een definitief resultaat mogelijk. Deze laserontharing is mogelijk bij elk huidtype, licht of getint, en elke haarsoort, licht en donker. De innovatieve laserkop en verkoelende gel zorgen in combinatie met de wijze waarop wij de laser hanteren, voor een pijnloze behandeling.

Hoe verloopt een laserbehandeling?

Voorafgaand aan de behandeling zorg je er zelf voor dat de huid 1 à 2 dagen van tevoren gladgeschoren is. De specialiste brengt een verkoelende gel aan. Die bevordert de werking van de laser en koelt gelijktijdig je huid tijdens het ontharen. De specialiste zal dan de laser met een strijkende beweging over de huid verplaatsen waarbij de laser heel veel lichtpulsen ‘afschiet’. Hierdoor wordt je huid geleidelijk aan opgewarmd en vernietigen de laserstralen de haarzakjes én het eiwit daarin. Dit maakt verdere haargroei onmogelijk en zorgt dus voor de definitieve ontharing.

Behandelingen

SHR LASER & DIODE LASER

SHR LASER & DIODE LASER

Lees meer

GENTLE MAX PRO PLUS

GENTLE MAX PRO PLUS

Lees meer

Wij helpen jou graag!

Wil je meer informatie? Plan dan een intake gesprek in bij één van onze huidprofessionals, zodat wij je kunnen helpen en adviseren!