Carboxy therapie

Carboxytherapie bij Sweet Laserclinic in Delft

Zie jij er ook ouder of vermoeider uit dan je bent door donkere kringen of een verslapte huid? Of heb je last van striae, acne littekens of cellulitis?

Dan is dit de behandeling voor jou. Carboxytherapie is een van onze nieuwste en meest innovatieve behandelingen. Carboxy is een vorm van zuurstoftherapie waarbij er via de huid door middel van injectables koolstofdioxide (Co2) wordt toegediend. 

Maak snel je afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie!

Wat is Carboxytherapie?

Carbosytherapie is een behandeling waarbij door middel van injecties CO2 (koolstofdioxide) in de huid wordt gebracht. Het is een hele veilige methode om de huid te verjongen en verbeteren en om de bloedsomloop te stimuleren. 

Voor wie is een carboxytherapie?

Stoor je je aan een slappe huid, donkeren kringen of fijne lijntjes in je gezicht? Of heb je last van striae, acne littekens of cellulitis? Dan biedt de Corboxy behandeling een goede oplossing om je van je problemen af te helpen. 

 

Hoe werkt carboxytherapie?

In ons lichaam zorgen rode bloedcellen voor het transport van CO2. Vanuit de longen wordt dit door het hele lichaam verplaatst en afgegeven. Door injecties van koolstofdioxide geven we de rode bloedcellen in het behandelde gebied extra CO2 mee. Hierdoor wordt HCO3 gegenereerd en dat verlaagt o.a. de pH waarde in de rode bloedcellen.

Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof er kan vrijkomen van de oxyhemoglobine. Dit activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie, oftewel het zelf herstellende vermogen van de huid. 

Het is dus een hele natuurlijke behandeling, waarin je de huid zelf aan het werk zet om zich te vernieuwen en verjongen.

Hoeveel carboxy behandelingen heb ik nodig?

Je hebt ongeveer 6 tot 10 behandelingen met een interval van 2 weken nodig voor een optimaal resultaat. Een behandeling duurt slechts 20 minuten, dus je bent er niet veel tijd aan kwijt. 

Maak snel je afspraak met een van onze skin experts! Twijfel je nog? Neem dan even contact met ons op om je vragen te stellen.