Rug peeling

Acné rug behandeling bij Sweet Laserclinic in Delft

Helaas beperkt acné zich niet alleen tot ons gezicht, maar kun je op meerder plekken last hebben hiervan.

Onzuiverheden en puistje op de rug kunnen erg storend, ontsierend en zelfs pijnlijk zijn.  Bij Sweet Laserclinic hebben wij een behandeling ontwikkeld die zich speciaal richt op deze vorm van acne en zeer effectief is. 

Laat ons jou van je vervelende rugacne afhelpen, zodat je weer kunt stralen en letterlijk lekkerder in je zit!

Hoe ziet de behandeling van rugacne eruit bij Sweet Laserclinic?

Reiniging van de rug, verwijderen onzuiverheden, AHA peeling op basis van glycolzuur. Glycolzuur is een fruitzuur. Fruitzuren worden ook wel Alpha Hydroxy Acids genoemd, kortweg AHA (vandaar de naam AHA peeling). Glycolzuur heeft bepaalde eigenschappen die zorgen voor een gezonde huid. Het verwijdert dode huidcellen, gaat pigmentvlekken tegen, verminderd acné klachten en werkt ontstekingsremmend. Vervolgens wordt de huid gekalmeerd door middel van een masker.

Wat gebeurt er met de huid bij acne?

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter. Ze produceren meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Deze talgophopingen noemen we mee-eters of comedonen. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuidse mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie. Hierdoor wordt deze extra nauw. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Fabels over acne

Stress en spanningen zijn geen oorzaken van acne, echter wanneer er stress is kan de acne tijdelijk verergeren. Omgekeerd kan een ernstige acne aanzienlijk psychische spanningen oproepen zoals een minderwaardigheidsgevoel. Acne is niet besmettelijk en kan niet op een ander mens worden overgedragen. Acne kan niet worden veroorzaakt door voedsel. Hier is geen wetenschappelijk bewijs, echter uit de praktijk blijkt dat voeding van invloed kan zijn op de huidconditie.

Wat zijn de verschijnselen?

Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen in dat geval littekens ontstaan.

Kan acne behandeld worden?

Vele behandelingsmethoden zijn mogelijk, waarbij het reinigen van de huid essentieel is. Als geregistreerd schoonheidsspecialisten kunnen wij de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen. 

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?

Dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. De frequentie van behandelen wordt hierop aangepast.

Heeft de behandeling bijwerkingen?

De eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethode.  Moet iemand met acne zijn gezicht extra vaak wassen? De meeste mensen met acne hebben last van verhoogde talgproductie. Hierdoor kunnen ze een vettig, glimmend gezicht krijgen. Overmatig wassen met water en zeep heeft geen zin en kan zelfs schadelijk zijn voor de huid. Als schoonheidsspecialisten kunnen wij je hierover adviseren

Gaat acne weer helemaal over?

Acne is een onschuldige aandoening. Bij de meeste mensen verdwijnt deze na enkele jaren vanzelf. Meestal verdwijnt acne voor het vijfentwintigste jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.