Cosmelan

Cosmelan-behandeling bij Sweet Laserclinic in Delft

De Cosmelan-behandeling is één van de beste depigmentatie behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken bij alle huidtypes. Zowel pigmentvlekken op de lichte huid als pigmentvlekken op de donkere huid.

Het Cosmelan Pack is een doeltreffende combinatie van een professionele behandeling bij Sweet Laserclinic en een opvolgende thuisverzorging. Dankzij de revolutionaire Cosmelan-behandeling van Mesoestetic worden pigmentvlekken te wijten aan melanine, hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken verzacht en verwijderd.

Hyperpigmentatie is een veelvoorkomend probleem met verschillende oorzaken, zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zonschade, zwangerschap, pilgebruik en menopauze. Oppervlakkige pigmentatie kan effectief worden behandeld met medische peelings of pigmentlasers. Echter, dieper gelegen pigment, zoals melasma (zwangerschapsmasker), is lastiger te verwijderen. Voor dit type pigmentatie zijn de Cosmelan- of Dermamelan-behandelingen effectief gebleken, en ze zijn geschikt voor alle huidtypes.

Inclusief thuisproducten

 • hydratonic mist
 • Cosmelan 2 crème
 • Melan recovery crème
 • Melan 130+ pigment control
 • Mesoestetic Hydracream Fusion
 • anti- stress mask 100 ml
 
 

Wat is het verschil tussen Cosmelan en Dermamelan

Zowel Cosmelan als Dermamelan zijn diepgaande behandelingen voor pigmentproblemen. Bij diep doordringend (dermaal) pigment dat al lange tijd aanwezig is, wordt vaak gekozen voor Dermamelan. Het traject van Dermamelan is vergelijkbaar, maar het is 30% sterker dan Cosmelan. Dermamelan wordt specifiek uitgevoerd door huidtherapeuten en artsen. Tijdens het consult zal de huidtherapeut bepalen welk van deze behandeltrajecten het meest geschikt is voor uw huid.

De Behandeling

Zowel de Cosmelan als de Dermamelan zijn behandeltrajecten die een combinatie vormen van een behandeling in de kliniek en het gebruik van thuisproducten gedurende 3-6 maanden.

Voorafgaand aan de Cosmelan/Dermamelan-behandeling in de kliniek wordt eerst een peeling uitgevoerd om de huid voor te bereiden.

7-10 dagen na de voorbereidende peeling komt u naar de kliniek voor Cosmelan/Dermamelan.
Dit omvat het aanbrengen van een masker dat 4 uur op het gezicht blijft, afhankelijk van de huidconditie. Na deze tijd verwijdert u het masker thuis.

Na 48 uur komt u terug voor een nacontrole. Tijdens deze afspraak wordt uitleg gegeven over de vervolgstappen en het gebruik van de thuisproducten. U blijft deze producten gedurende 3-6 maanden gebruiken en komt maandelijks terug voor controle om de huid en het resultaat te monitoren.

Na de Behandeling

Na de behandeling kunnen gedurende de eerste 10 dagen na het Cosmelan/Dermamelan masker verschillende reacties optreden. De huid kan rood worden, zwelling vertonen en mogelijk jeuk veroorzaken, vooral als de huid erg gevoelig is. Andere mogelijke bijwerkingen zijn een branderig gevoel of een strakke huid, wat als een normale reactie van de huid wordt beschouwd. Schilfering, een droge of gevoelige huid kunnen aanhouden zolang u de voorgeschreven producten gebruikt. Meestal is de schilfering het hevigst in de eerste maand en neemt deze geleidelijk af naarmate u de behandeling voortzet.

Het uiteindelijke resultaat van de behandeling wordt meestal zichtbaar tegen het einde van het behandeltraject. Hoewel er in de eerste maanden al enig resultaat merkbaar kan zijn doordat de huid lichter wordt vanwege de schilfering, vereist het Cosmelan/Dermamelan-traject geduld. Dieper gelegen pigmentatie vergt meer tijd om te behandelen. Het is belangrijk op te merken dat dit behandeltraject geen permanente oplossing biedt, en regelmatige onderhoudsbehandelingen met geschikte producten na het traject sterk worden aanbevolen. Er kan geen volledige garantie gegeven worden voor het volledig verdwijnen van alle pigmentatie, omdat eventuele onderliggende oorzaken van het pigment niet altijd kunnen worden voorspeld.

Nazorg

 • Op de dag van de Cosmelan/Dermamelan-behandeling is het belangrijk rekening te houden met uw vervoer, aangezien u met het masker op naar buiten moet gaan; dit masker heeft een mosterdkleur.
 • Een rode, gezwollen of branderige huid is een normale reactie en hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn.
 • Tijdens het behandeltraject is het belangrijk om direct zonlicht en zonnebanken te vermijden, en dagelijks een zonbescherming met minimaal SPF50 te gebruiken.
 • Combineer de behandeling niet met andere depigmentatiebehandelingen.
 • Tijdens het hele behandeltraject mag er geen andere behandelingen ondergaan, ook geen laserontharing en/of andere ontharingsmethoden.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan plannen?

Bij een eerste bezoek aan ons plannen wij altijd een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek worden alle wensen en verwachtingen besproken, evenals een Huidscan. Naar aanleiding van alle informatie en in overleg met jou stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan op.

Tijdens en na elke behandeling is er altijd ruimte om vragen te stellen. Gedurende de behandelperiode blijven we je persoonlijke adviezen geven, zullen resultaten gemeten worden en evalueren we samen de voortgang van de behandelingen.