WAAROM IS EEN GOEDE HUIDVERZORGING EN SKINCARE ROUTINE BELANGRIJK?

Dagelijks wordt je huid blootgesteld aan diverse invloeden en schadelijke stoffen van buitenaf. Daarom is het belangrijk om je huid goed te verzorgen en te behandelen met de juiste producten. Er zijn ontelbaar veel producten te vinden omtrent huidverzorging en wij snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij voor jou alles even op een rijtje gezet en leggen je uit waarom een goede huidverzorging zo belangrijk is.

Je huid is het grootste menselijke orgaan

Zoals veel mensen wel weten is de huid het grootste menselijk orgaan. Het beschermt je tegen alles van buitenaf, dus waarom zou je er dan niet goed voor zorgen? Heb je eigenlijk wel echt huidverzorgingsproducten nodig? Het antwoord hierop is: JA!

Je voorkomt onzuiverheden met een goede skincare routine

Veel mensen kunnen last hebben van onzuiverheden. De gehele dag door komt er vuil op je gezicht of wanneer je je gezicht vaak aanraakt met je handen, kunnen er ook verschillende bacteriën op je gezicht komen. Denk ook aan uitlaatgassen, make-up en stof. Wanneer je huid ‘s ochtends en ’s avonds goed reinigt, voorkom je dat dit vuil en de bacteriën onzuiverheden of pukkeltjes veroorzaken.

Cleansing is the key – een goede reiniging van het gezicht voor optimaal resultaat

Een goede reiniging is belangrijk voor optimaal resultaat en de basis voor een goede huidverzorgingsroutine. Daarnaast is het belangrijk om ’s ochtends EN ’s avonds de huid te reinigen. Je denkt misschien: ‘maar als ik ’s avonds mijn huid al heb gereinigd, waarom moet ik dat de volgende ochtend dan weer doen?’ Dat is belangrijk omdat de afvalstoffen in je lichaam o.a. ook door je huid worden afgevoerd, dit gebeurt ook in de nacht. Daarom is het belangrijk om je huid zowel ’s ochtends als ’s avonds te reinigen.

pH waarde van de huid in balans houden en herstellen

Voor ieder huidtype hebben wij verschillende cleansers:

Voor een goede avondroutine raden wij de volgende producten aan:

  • Cleanser
  • Oogcreme
  • Serum
  • Nachtcreme 

Productkeuze is afhankelijk van de huidconditie.

Je huid blijft in goede conditie

Daarnaast wordt vaak vergeten een goede lotion te gebruiken na het reinigen. Dit is belangrijk om de pH waarde van de huid te herstellen en in balans te houden. Hiervoor raden wij de hydratonic mist van Mesoestetic aan.

Een goede huidverzorging draagt ook bij aan de conditie van je huid en zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Wanneer je met een vaste regelmaat je skincare routine toepast, zul je op langer termijn merken dat je huid de juiste balans heeft. Je kunt je skincare routine met specifieke producten precies op maat maken, zodat je alleen de producten gebruikt die jouw huid nodig heeft, iedere huid is tenslotte anders.
Wil jij graag advies over de beste producten voor jouw huid? Wij adviseren je graag!

Een huidbescherming met een SPF is onmisbaar in je routine

Ja, zelfs als de zon niet volop schijnt, wordt jouw huid blootgesteld aan UV-stralingen. Deze stralingen kunnen huidveroudering, pigmentvlekjes en lijntjes en rimpels veroorzaken. Daarom is het belangrijk om het gehele jaar door je huid te beschermen met een SPF 30/50 (een zonbeschermingsfactor).

Is blauw licht schadelijk voor je huid?

Onderzoek toont aan dat blauwlicht slecht kan zijn voor je huid. Na het beantwoorden van je mails, het kijken van je Netflix-series en je social media’s zou je wat rimpels verder kunnen zijn.

Wat is blauw licht?

Blauw licht is het licht dat afkomstig is van digitale apparaten, zoals je computerscherm, televisie en smartphone. Ook TL-lampen geven blauw licht. Zonlicht is de grootste bron van blauw licht waaraan we worden blootgesteld. In vergelijking zenden digitale apparaten maar een fractie van die straling uit. Maar omdat we onze telefoons de hele dag zo dicht bij ons gezicht houden brengt dat toch risico’s met zich mee. Volgens de statistieken controleren millenials hun smartphones gemiddeld 157 keer per dag. Dat is meer dan víjf keer zoveel als oudere volwassenen, die hun telefoons gemiddeld slechts dertig keer per dag controleren. Millenials lopen dus iedere dag een veel groter risico op blootstelling aan blauw licht.

Er bestaat zichtbaar licht en onzichtbaar licht. Zichtbaar licht is het licht wat je kunt zien. Zoals het licht van de zon en van je mobiele telefoon. Onzichtbaar licht kunt je niet met het blote oog waarnemen, zoals bijvoorbeeld uv-A- en uv-B-straling. Die straling zorgt er onder andere voor dat je verbrand en is schadelijk voor je gezondheid.

Wat kan ik doen om de schadelijke effecten van blauw licht te beperken?

We raden je met klem aan om voor je smartphone een beschermlaagje te gebruiken met bauwlichtfilter. Het is een goedkope oplossing en je kan rustig je telefoon of tablet gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over huidverzorging of een zonnebril om de schade te beperken (was het maar zo gemakkelijk voor je huid en de zon). Sommige smartphones hebben een instelling die blauw licht uitschakelt en in plaats daarvan meer geel licht geeft. Deze instelling heet vaak nachtmodus en is veel prettiger voor je ogen en je huid. De nachtmodus altijd aanhouden spaart je ogen en kan een goed middel zijn tegen huidveroudering.

Of het licht nu van de zon of van je smartphone komt, je moet je ogen altijd beschermen. Gebruik een gepolariseerde zonnebril om schade als gevolg van blootstelling aan licht op de lange termijn te voorkomen. Als je geen screenprotector hebt met een filter voor blauw licht kan het helpen om je telefoon vanaf een armlengte te bekijken.

Er zijn onderzoeken die aantonen dat een behandeling met blauw licht een positief effect kan hebben bij bepaalde huidaandoeningen maar tenzij een arts je een gezichtsbehandeling met blauw licht voorschrijft, moet je jouw huid beschermen tegen de mogelijke schade als gevolg van blauw licht. Behalve een filter voor je smartphone zijn een goede SPF en huidverzorgingsproducten vol antioxidanten de beste wetenschappelijk onderbouwde manier om de negatieve gevolgen van blauw licht zoveel mogelijk te verminderen. Als je die producten al gebruikt is dat weer een probleem minder!

Een huidbescherming met een SPF is onmisbaar in je routine

Voor de beste SPF-bescherming raden wij je de melan 130 + voor de gepigmenteerde/pigmentgevoelige huid.
Mesoprotech Mineral Matt 50+ voor een matte uitstraling.
Mesoprotech Moisturising sun cream 50+, deze is geschikt voor de normale tot droge huid.
Mesoprotech Light Water Antiaging Veil 50+, deze is geschikt voor de normale, gecombineerde, droge en rijpere huid.
Mesoprotech sun protective Repairing Stick 50+, deze is geschikt voor eye contour, lips, spots en scars.
Mesoprotech Antiaging facial sun mist spf 50+, geschikt voor alle huidtypes 
Mesoprotech Antiaging body sun mist Spf 30+, geschikt voor alle huidtypes 

Letterlijk lekker in je vel en een zelfverzekerd gevoel

Wanneer je goed voor jezelf en voor je huid zorgt, kan dit resulteren in een goed en zelfverzekerd gevoel. Niets voelt zo goed als selfcare! Je huid is er zolang je leeft, dus je kan er maar beter goed mee omgaan en er goed voor zorgen.  Wanneer je huid straalt, straal jij ook!

Je huid verliest glans bij stress of een verkeerde huidverzorging

Stress is een oorzaak waardoor je huid er onrustig of dof uit kan zien. Of wanneer je niet de juiste producten in je skincare routine gebruikt, of deze niet in de juiste volgorde toepast, kan dit een verkeerd effect op je huid hebben. Naast een goede reiniging kun je een serum gebruiken om een specifieke indicatie aan te pakken. Bijvoorbeeld de HA Densimatrix van Mesoestetic. Wanneer je een huidindicatie rondom je ogen wilt aanpakken kun je ook een oogproduct toevoegen aan je routine, bijvoorbeeld  Age Element Firming Eye Contour. Of gebruik een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen. De Resurfacing Peel Booster van Mesoestetic is de perfecte exfoliant om in je skincare routine te gebruiken!

Je make-up ziet er het mooist uit op een gezonde huid

Wanneer je huid er gezond uit ziet, komt je make-up ook beter uit. Het wordt namelijk minder mooi op een niet-gereinigde huid. Daarnaast is het erg belangrijk om je huid goed te reinigen wanneer je make-up draagt en te zorgen dat alle make-up resten verdwenen zijn voor het slapen gaan.

Skinvestment

Hopelijk hebben we je genoeg redenen gegeven om een goede skincare routine toe te passen in je dagelijks leven. Je huid verandert naarmate je ouder wordt, maar ook door diverse factoren van buitenaf. Daarom is het nooit te vroeg om er mee te beginnen, hoe eerder je er mee begint, hoe meer profijt je er later van hebt. Het is een investering voor de rest van je leven.

Wanneer je, naast een goede skincare routine, ook huidbehandelingen bij een specialist laat uitvoeren, draagt dit bij aan een ultieme gezonde huidconditie die in balans is en blijft.

Wil je graag advies ontvangen of een afspraak maken? Twijfel niet om een berichtje te sturen!